Kotipuutarhurin perunaopas

 

Lukijalle

Tämä Kotipuutarhurin perunaopas on syntynyt tarpeesta tarjota kotipuutarhoissa perunaa viljeleville räätälöityä perunanviljelytietoutta.

Opas on kirjoitettu suoraan kaikkien käytettävissä olevaksi nettiversioksi, koska tiedon hankinta tapahtuu nykyään kuitenkin pääasiassa netistä.

Tämän oppaan ensimmäinen versio julkaistiin 2010 keväällä.

Kiitän lämpimästi hämeenlinnalaista Järvisten perhettä kolmessa sukupolvessa kaikesta avusta tämän oppaan laadinnassa. Jo edesmenneen Sepon ystävällinen opastus viljelymenetelmistä ja Järvisten kotipuutarhassa moneen kertaan kesän aikana suoritetut kuvaukset eri viljelytoimenpiteistä muodostavat koko työn rungon, jonka ympärille oli helppo rakentaa muuta materiaalia.

Kiitokset menevät myös Lasse Matikaiselle, joka oman toimen ohella Bernerillä innostuneesti suunnitteli ja toteutti eri viljelytoimien videoinnin. Tämän työn antina voimme nauttia myös Uutta perunaa -videosta, jonka Patrik Oras leikkasi ammattitaidolla Lassen otoksista. Suurkiitos myös Veikko Honkaselle, joka lainasi ääntään hyvään tarkoitukseen.

Vastuun tämän sivuston teksteistä ja niihin liittyvistä mahdollisista virheellisyyksistä kantaa allekirjoittanut. Jos jollakulla on eriävä käsitys jostakin oppaassa esitetystä asiasta, pyydän ystävällisesti ottamaan yhteyttä, niin korjataan virheet. Päivitys on aina vain parin klikkauksen päässä.

Hämeenlinnassa 8.3.2019

Paavo Ahvenniemi
ahven@sci.fi
 

Tästä
oppaasta


Viljelyn
pikaohje